Reko

REKO lähiruokarengas

Viljaa

REKO

Nisupaakarit Rekossa

Nisupaakarit mukana REKO Turun jakotilaisuuksissa ja myös REKO Nousiainen jakotilaisuuksissa.

Turun jakotilaisuudet ovat Turun länsikeskuksessa joka toinen keskiviikko(parilliset viikot) 17.30-18.00 ja Nousiaisissa jakotilaisuudet ovat joka toinen keskiviikko (parittomat viikot)kello 17.30-18.00

Nousiaisissa jakotilaisuudet Nousiaisten Torilla Torikuja 8, 21270 Nousiainen.

Seuraa tarkempaa ilmoittelua ja tilausten avauksia tapahtumien facebook sivuilla.

REKO – Lähiruokaa Facebookin kautta

Käytännössä lähiruoan tuottaja kertoo tarjonnastaan Facebook-ryhmän seinällä ja avaa mahdollisuuden tilata tuotteita. Kuluttaja ilmoittaa haluamansa määrän ja sitoutuu noutamaan tuotteet sovittuun hintaan.

Tilaukset ja kommunikointi tapahtuvat suljetussa Facebook-ryhmässä, mikä mahdollistaa avoimen keskustelun, eikä ylimääräisiä kustannuksia tilausjärjestelmän ylläpidosta ja lähiruokatuotteiden jakelusta synny. Vaivattomuuden ja maksuttomuuden vuoksi toimituksia voi olla viikoittain.

Tarjolla voi olla laaja kirjo erilaisia tuotteita, kuten jauhoja, ryynejä, salaatteja, yrttejä, leivonnaisia, marjoja, vihanneksia, lihaa, kalaa, makkaroita ja ternimaitoa. Noudan viikonlopun ruoat ja samalla tapaan tuttujakin, joiden kanssa vaihdan kuulumiset. Asiointi oli mukavaa, helppoa ja nopeaa.

Ostajien ei tarvitse joka kerta ostaa, eikä myyjien myydä. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Mitä etuja tästä on minulle?

Malli säästää sekä kuluttajan, että lähiruokatuottajien aikaa. Tarjolla tuoretta, edullista ja puhdasta ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Hankkiessa tällä tavoin lähiruokaa, saa ensimmäisten joukossa nauttia kauden ensimmäisistä mansikoista ja perunoista. Tätä mallia pidetään myös kestävänä kuluttamisena, joka hyödyntää alueen tuotantoa ja huomio ympäristöä – ei mainontaa eikä turhia pakkauksia tai kuljetuksia.

Kaupankäynti tuottajan ja kuluttajan välillä toimii ilman välikäsiä – kohtaaminen ja kasvojen antaminen ruoalle on tärkeää. Tuottajat haluavat kohdata asiakkaitaan ja saada heiltä suoraa palautetta ja kehittämisideoita ja kuluttajalla on mahdollisuus tavata tuottaja ja kysyä tuotannosta ja tuotano-olosuhteista.

Mikä on REKO?

Rejäl konsumtion, lyhennettynä REKO tarkoittaa yksinkertaisuudessaan ”Luotettava kuluttamista – siistiä, mukavaa ja reilua”.

Malli on saanut alkunsa Suomessa Pohjanmaalla kesällä 2013. Thomas Snellman tutustui kumppanuusmaatalousmalliin Ranskassa ja mietti, miten hyvin se toimisi täällä meillä Suomessa. Hän aloitti Reko-mallin kokeilun Vaasassa ja Pietarsaaressa. Nyt tällä mallilla myydään lähiruokatuotteita jo Pirkanmaalla, Läntisellä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa mm. Paimiossa ja Sauvossa.

Lähiruokarengas saadaan nopeasti perustettua, kun löytyy riittävästi aktiivisia ja lähiruoasta kiinnostuneita kuluttajia ja lähiruokatuottajia.